Изпитани рецепти от моята тетрадка, събирани с години.
Постинги в блога от Декември, 2010 г.
27.12.2010 08:53 -
Капама от Банско
Продукти:
600 гр. телешки гърди
600 гр. свинско бон филе
600 гр. телешки гърди
600 гр. свинско бон филе
22.12.2010 19:08 -
Коледна пуйка
Продукти:
1 малка пуйка (около 4 кг)
сол
1 малка пуйка (около 4 кг)
сол
20.12.2010 09:40 -
Австрийски коледни сладки
С това предложение, приключвам с рецептите за Бъдни вечер. Не забравяйте да сложите туршия, ядки и плодове. Рабира се червено вино и много добро настроение. Може да украсите масата с борови клонки и свещи.
А от утре ще започна с рецепт...
А от утре ще започна с рецепт...
17.12.2010 14:11 -
Салата с боб за Бъдни вечер
Продукти:
500 гр. сварен бял боб
300 гр. сварен черен боб
500 гр. сварен бял боб
300 гр. сварен черен боб
16.12.2010 08:59 -
Жито за Бъдни вечер
Продукти:
200 гр. пшеница
натрошени обикновенни бисквити
200 гр. пшеница
натрошени обикновенни бисквити
15.12.2010 11:11 -
Тиквеник за Бъдни вечер
Продукти:
1 пакет кори за баница
1.5 кг тиква
1 пакет кори за баница
1.5 кг тиква
14.12.2010 09:02 -
Коледни сладки
Продукти:
2 с.л. мед
1 ч.л. сода
2 с.л. мед
1 ч.л. сода
14.12.2010 08:45 -
Боб на фурна
Ето и още едно предложение за Бъдни вечер.
Не можах да намеря снимка на това ястие, но понеже е доста традиционно, съм сигурна, че повечето могат да си го представят. След като го сготвя, ще се поправя. :)
Зрял фасул плакия или Боб на фурна
Не можах да намеря снимка на това ястие, но понеже е доста традиционно, съм сигурна, че повечето могат да си го представят. След като го сготвя, ще се поправя. :)
Зрял фасул плакия или Боб на фурна
13.12.2010 08:37 -
Постни Зелеви сърми и чушки
Продължавам с предложенията си за трапезата на Бъдни вечер.
Постни зелеви сърми и пълнени сухи чушки
Продукти:
Постни зелеви сърми и пълнени сухи чушки
Продукти:
10.12.2010 09:51 -
Ошав на трапезата за Бъдни вечер
Ошав се нарича компот от смесени сушени плодове, традиционно поднасян на българската трапеза по случай Бъдни вечер. Обикновено се прави от сушени ябълки, круши и сини сливи, но към тях могат да се добавят и сушени череши, кайсии и стафид...