Прочетен: 12901 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 03.01.2011 08:57
За днес реших да ви предложа една рецепта от баба Сава - любимите ми Локумки
Продукти:
1 ч.ч. олио (или свинска мас)
1 ч.ч. прясно мляко
брашно - колкото поеме до твърдо тесто
4 кутии локум с орехи
1 ч.ч. пудра захар
орехи
Начин на приготвяне:
Оставаме локума в хладилника да се стегне, за да може да се реже по лесно.
В дълбока купа слагаме олиото и прясното мляко. Добавяме брашно, като бъркаме с лъжица, докато се получи средно твърдо тесто. Завиваме го с кърпа и го оставаме да отлежи 20 мин.
Разточваме тестото с дебелина колкото дебела кора за баница. Нарязваме локума на дълго. От тестото режем правоъгълници с размер около 5 х 7 см. В единия край на правоъгълника слагаме 2 парчета локум и парче орех и навиваме на стегната пуричка. Така навиваме всичките парчета. Редим ги в намаслена тава и печем на умерена фурна докато порозовеят.
След като се изпекат оставаме локумките леко да се охладят. В найлонов плик сипваме пудра захарта. Сипваме вътре локумки и добре ги разбъркваме, за да се полепи захар на всякъде по тях. Редим ги в чиния и сервираме.
* Ако лукумките се правят с мас стават по хрупкави. В зависимост от това колко се запекат, толкова им е твърдостта. По сурови за по меки, по запечени са по твърди.
Още мои рецепти със снимки има тук
Ето какво се случва в тялото Ви 4 часа, ...
6 коли във верижен сблъсък край Благоевг...