Постинг
04.11.2010 09:10 -
Как да направите Хрупкава коричка на сланина
Идва зимата, сезона на свинското и виното. За това се сетих, че може да споделя с вас, някои трикове при готвене на свинско месо със сланина (например джолан).
С остър нож нарязваме сланината по дължина през 1-2 см. Това се прави за да може мазнината да излезне по време на печенето. Внимаваме да не срежем до месото, а малко преди него.
Добре подсушаваме сланината, после намазваме с олио и поръсваме с дребна морска сол, за да може да изсмуче мазнината и коричката да стане хрупкава.
Премерваме месото. Слагаме го в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем 25 мин. После намаляваме фурната на 190 градуса (ако ползваме вентилатор - на 170 градуса) и печем по 1 час на всеки килограм месо. Хубаво е в тавичката да сложим малко водичка и няколко цели картофа :)
Изваждаме от фурната. Преди да сервираме оставаме да отпусне за 10-15 мин.
Върви с кана вино и добра компания ;).
Още от моите идейки има тук
С остър нож нарязваме сланината по дължина през 1-2 см. Това се прави за да може мазнината да излезне по време на печенето. Внимаваме да не срежем до месото, а малко преди него.
Добре подсушаваме сланината, после намазваме с олио и поръсваме с дребна морска сол, за да може да изсмуче мазнината и коричката да стане хрупкава.
Премерваме месото. Слагаме го в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем 25 мин. После намаляваме фурната на 190 градуса (ако ползваме вентилатор - на 170 градуса) и печем по 1 час на всеки килограм месо. Хубаво е в тавичката да сложим малко водичка и няколко цели картофа :)
Изваждаме от фурната. Преди да сервираме оставаме да отпусне за 10-15 мин.
Върви с кана вино и добра компания ;).
Още от моите идейки има тук