Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 09:10 - Как да направите Хрупкава коричка на сланина
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 7525 Коментари: 2 Гласове:
5



Идва зимата, сезона на свинското и виното. За това се сетих, че може да споделя с вас, някои трикове при готвене на свинско месо със сланина (например джолан).
image

С остър нож нарязваме сланината по дължина през 1-2 см. Това се прави за да може мазнината да излезне по време на печенето. Внимаваме да не срежем до месото, а малко преди него.
Добре подсушаваме сланината, после намазваме с олио и поръсваме с дребна морска сол, за да може да изсмуче мазнината и коричката да стане хрупкава.
Премерваме месото. Слагаме го в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем 25 мин. После намаляваме фурната на 190 градуса (ако ползваме вентилатор - на 170 градуса) и печем по 1 час на всеки килограм месо. Хубаво е в тавичката да сложим малко водичка и няколко цели картофа :)
Изваждаме от фурната. Преди да сервираме оставаме да отпусне за 10-15 мин.

Върви с кана вино и добра компания ;).


Още от моите идейки има тук



Тагове:   как,   НАПРАВИТЕ,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. makont - Вкусно и умно,
04.11.2010 10:49
благодаря за съвета, обожавам печен джолан! Усмихнат ден!
цитирай
2. ufff - Мммм!
20.11.2010 11:44
Мммм!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 808966
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 285
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930