Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 16:15 - Хляб с кисело мляко в хлебопекарна
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 15638 Коментари: 2 Гласове:
6



Предлагам една рецепта за хлебопекарна. За тези, които не знаят има няколко важни принципа, които трябва да се следват, когато използвате хлебопекарна.
В контейнера на хлебопекарната се слагат винаги първо течните съставки, после, солта, брашното и накрая маята.
И другото важно нещо, е че продуктите трябва да са измерени до грамчето.

Хляб с кисело мляко - 500 гр

image

Продукти:

100 мл. кисело мляко
50 мл. хладка вода
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
300 гр. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая

 

Начин на приготвяне:


* Тази рецепта е за машина за хляб, но може по аналогичен начин да се замеси в купа и да се изпече в тава.

Слагаме в машината първо водата, после разбитото кисело мляко, разбитото яйце, зехтина, солта и  захарта. Отгоре сипваме брашното и маята. Аз използвам бърза програма за обикновен хляб, 500 гр. средно изпичане.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - направих хляба и не се получи
23.08.2011 12:15
Направих рецептата стъпка по стъпка , грам по грам и стана едно голямо НИЩО.
Не знам защо ... самото тесто беше много малко и по - късно се получи едно безформено и кораво нещо , което не ставаше за ядене.
цитирай
2. анонимен - Киселото мляко е традиционен у нас ...
22.12.2011 16:24
Киселото мляко е традиционен у нас млечнокисел продукт, любим на поколения българи. Той много често се използва в рецепти благодарение на полезните си качества. http://www.kiselomliako.bg/recipes.php?content_id=6
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 806762
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 285
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031