Постинг
20.01.2011 16:15 -
Хляб с кисело мляко в хлебопекарна
Предлагам една рецепта за хлебопекарна. За тези, които не знаят има няколко важни принципа, които трябва да се следват, когато използвате хлебопекарна.
В контейнера на хлебопекарната се слагат винаги първо течните съставки, после, солта, брашното и накрая маята.
И другото важно нещо, е че продуктите трябва да са измерени до грамчето.
Хляб с кисело мляко - 500 гр
В контейнера на хлебопекарната се слагат винаги първо течните съставки, после, солта, брашното и накрая маята.
И другото важно нещо, е че продуктите трябва да са измерени до грамчето.
Хляб с кисело мляко - 500 гр
Продукти:
100 мл. кисело мляко
50 мл. хладка вода
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
300 гр. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая
Начин на приготвяне:
* Тази рецепта е за машина за хляб, но може по аналогичен начин да се замеси в купа и да се изпече в тава.
1.
анонимен -
направих хляба и не се получи
23.08.2011 12:15
23.08.2011 12:15
Направих рецептата стъпка по стъпка , грам по грам и стана едно голямо НИЩО.
Не знам защо ... самото тесто беше много малко и по - късно се получи едно безформено и кораво нещо , което не ставаше за ядене.
цитирайНе знам защо ... самото тесто беше много малко и по - късно се получи едно безформено и кораво нещо , което не ставаше за ядене.
2.
анонимен -
Киселото мляко е традиционен у нас ...
22.12.2011 16:24
22.12.2011 16:24
Киселото мляко е традиционен у нас млечнокисел продукт, любим на поколения българи. Той много често се използва в рецепти благодарение на полезните си качества. http://www.kiselomliako.bg/recipes.php?content_id=6
цитирай