Прочетен: 5990 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 15.01.2011 16:57
Сега на котлона къкри тенджерата, а ето и рецептата.
Продукти:
600 гр изчистено телешко шкембе
1 гл. лук (не е задължителен)
2 куб. телешки бульон
1 ч.л. вегета
1/2 ч.ч. олио
1/2 л. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
чесън
оцет
едри смлян, лют пипер
Начин на приготвяне:
Шкембето се измива и се слага в тенджера. Залива се с 1 л. вода, в която разтваряме бульона.
Нарязваме лука на ситно и го слагаме в тенджерата. Слагаме вегетата. Варим докато шкембето уври (аз варя около 2 -3 часа). После нарязваме шкембето надребно.
Запържваме олиото с червен пипер (по желание може да запържим и 1 с.л. брашно). Добавяме запръжката към супата. Кипваме супата и добавяме прясното мляко. Преди да заври сваляме тенджерата от котлона.
Поднася се горещо. За подправка се използва отделно счукан чесън в оцет. Също така и едро смлян лют червен пипер.