Постинг
04.01.2011 10:08 -
Телешко варено
Продукти:
600 гр. телешко месо без жили
6-7 дребни картофа
1 гл. целина
3 гл. лук
4 моркова
черен пипер
бахар
дафинов лист
магданоз
сол
настърган хрян
олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри късове. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едри парчета или ги оставаме цели.
В голяма тенджера загряваме олиото. Запържваме леко месото от всички страни. Доливаме 2 л. вода и оставаме да ври 10 мин. През това време много внимателно обираме пяната от повърхността на водата. Добавяме зеленчуците и подправките. Варим 1 час. Добавяме магданоза и варим още 10 мин.
Поднасяме в дълбока чиния от всеки зеленчук, месо и бульон. Подправяме с магданоз и хрян.Няма коментари