600 гр. телешки гърди
600 гр. свинско бон филе
1 пиле
500 гр. кървавица
300 гр. бекон
2,5 кг. кисело зеле
200 гр. ориз
500 гр. мариновано червено цвекло
1 гл. лук
100 гр. олио
1/2 ч.ч. червено вино
1 ч.л. сол
черен пипер
3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в нагорещено олио. Добавяме ориза и запържваме и него. Смесваме с нарязаното кисело зеле. Добавяме цвеклото нарязано на кубчета.
Взимаме голям глинен съд. Най от долу редим късове бекон, отгоре слагаме зеле, свинско месо на късове, цялото пиле напълнено със зеле и ориз и завито в зелеви листа, отгоре телешкото месо на късове, ред зеле, кървавица, свинско месо и бекон. Слагаме подправките. Заливаме с олиото и воното. Покриваме с няколко зелеви листа. Слагаме капака и го запечатваме с тесто (вода и брашно).
Печем на слаба фурна 5-8 часа.
* Вместо бекон може да сложим сланина.