Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2010 08:53 - Капама от Банско
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 3334 Коментари: 0 Гласове:
4



image

Продукти:

600 гр. телешки гърди
600 гр. свинско бон филе
1 пиле
500 гр. кървавица
300 гр. бекон
2,5 кг. кисело зеле
200 гр. ориз
500 гр. мариновано червено цвекло
1 гл. лук
100 гр. олио
1/2 ч.ч. червено вино
1 ч.л. сол
черен пипер
3 дафинови листа

 

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в нагорещено олио. Добавяме ориза и запържваме и него. Смесваме с нарязаното кисело зеле. Добавяме цвеклото нарязано на кубчета.

Взимаме голям глинен съд. Най от долу редим късове бекон, отгоре слагаме зеле, свинско месо на късове, цялото пиле напълнено със зеле и ориз и завито в зелеви листа, отгоре телешкото месо на късове, ред зеле, кървавица, свинско месо и бекон. Слагаме подправките. Заливаме с олиото и воното. Покриваме с няколко зелеви листа. Слагаме капака и го запечатваме с тесто (вода и брашно).

Печем на слаба фурна 5-8 часа.

* Вместо бекон може да сложим сланина.




Гласувай:
4
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 646874
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 282
Архив
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930