Постинг
20.12.2010 09:40 -
Австрийски коледни сладки
С това предложение, приключвам с рецептите за Бъдни вечер. Не забравяйте да сложите туршия, ядки и плодове. Рабира се червено вино и много добро настроение. Може да украсите масата с борови клонки и свещи.
А от утре ще започна с рецептите за Коледа.
Продукти:
250 гр. масло
170 гр. захар
2 жълтъка
кората на 1 лимон
2 ванилии
2,5 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.ч. смлени орехи
сладко от малини (или друго)
пудра захар
Начин на приготвяне:
Оставаме маслото на стайна температура. В дълбока купа слагаме маслото и захарта и с помощта на миксер разбиваме докато започне да става на пяна. Добавяме един по един жълтъците. После сипваме и лимоновата кора и ванилията. В дръга купа сипваме брашното, канелата, бакпулвера и солта и разбъркваме добре. Добавяме много ситно смлените орехи (почти на брашно). Вместо орехи може да излползваме бадеми. Смесваме двете смеси и ги разбъркваме много добре. Разделяме тестото на две топки. Завиваме ги в домакинско фолио и ги оставаме да престоят в хладилника за около 1 час.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Разточваме топките върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 3-4 мм. С помощта на формички или кръгли чашки изрязваме от кората две по две еднакви формички. На едната в средата правим дупка - с малка формичка или капачка от шише. Изрезките събираме, замесваме, разточваме и пак правин на формички.
Готовите формички редим върху хартия за печене, и печем във фурната, докато станат розови. Това става за около 10 мин. Готовите формички оставаме да изстинат. Тези с дупката са горната част, а другите долната. Намазваме долната част със сладко, и отгоре лепим горната част. В дупката слагаме още малко сладко. Поръсваме с пудра захар.
А от утре ще започна с рецептите за Коледа.
Продукти:
250 гр. масло
170 гр. захар
2 жълтъка
кората на 1 лимон
2 ванилии
2,5 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.ч. смлени орехи
сладко от малини (или друго)
пудра захар
Начин на приготвяне:
Оставаме маслото на стайна температура. В дълбока купа слагаме маслото и захарта и с помощта на миксер разбиваме докато започне да става на пяна. Добавяме един по един жълтъците. После сипваме и лимоновата кора и ванилията. В дръга купа сипваме брашното, канелата, бакпулвера и солта и разбъркваме добре. Добавяме много ситно смлените орехи (почти на брашно). Вместо орехи може да излползваме бадеми. Смесваме двете смеси и ги разбъркваме много добре. Разделяме тестото на две топки. Завиваме ги в домакинско фолио и ги оставаме да престоят в хладилника за около 1 час.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Разточваме топките върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 3-4 мм. С помощта на формички или кръгли чашки изрязваме от кората две по две еднакви формички. На едната в средата правим дупка - с малка формичка или капачка от шише. Изрезките събираме, замесваме, разточваме и пак правин на формички.
Готовите формички редим върху хартия за печене, и печем във фурната, докато станат розови. Това става за около 10 мин. Готовите формички оставаме да изстинат. Тези с дупката са горната част, а другите долната. Намазваме долната част със сладко, и отгоре лепим горната част. В дупката слагаме още малко сладко. Поръсваме с пудра захар.
Няма коментари