Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 11:11 - Тиквеник за Бъдни вечер
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 9288 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Продукти:

1 пакет кори за баница
1
.5 кг тиква
100
гр олио
1 ч.ч. смлени орехи
захар
Канела

индийско орехче

ванилия

   
за глазурата:
сок
ът от половин лимон (малък)
пудра-захар

1с.л. вода

 

Начин на приготвяне:

Почистваме и рендосваме тиквата на ситно. (Може да се нареже в блендера.) Намазваме тавата с олио и слагаме отгоре една кора.

Взимаме една кора, намазваме я с олио. От горе слагаме друга кора. Поръсваме я с малко канела, няколко зрънца индийско орехче и малко ванилия. Отгоре слагаме тиква (около 4 с.л.). Разделяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до крайщата на кората. Поръсваме тиквата със захар. (Захарта е в зависимост колко сладко обичате. Аз слагам около 2 с.л. Може и малко по малко.) Слагаме от смлените орехи - около 2 с.л.  Двете кори завиваме на руло и го слагаме в тавата. Така завиваме всичките кори.И ги редим една до друга докато запълним тавата.

След като наредим рулата в тавата ги нарязваме напречно, така че да се получат квадратчета. Намазваме от горе с малко олио.

Печем на умерена фурна. Ако сме сложили повече тиква трябва да печем повече време, ако тиквата е по малко, може да е на по силна фурна за по малко.

Правим глазура от лимонов сок, малко вода и пудра захар до получаването на гъста каша. Слагаме я върху готовия тиквеник.




Гласувай:
10
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. makont - Менюто вече е почти
15.12.2010 14:48
готово. Всяка домакиня трябва да надникне при теб. Хубав ден!
цитирай
2. bizcocho - Ох, как обичаааааааааам:)))))...
15.12.2010 19:27
Ох, как обичаааааааааам:)))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 650867
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 282
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930