Продукти:
2 с.л. мед
1 ч.л. сода
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
брашно
захарни топчета за украса
Начин на приготвяне:
В дълбока купа с помощта на миксер разбиваме меда със содата до побеляване. Прибавяме яйцата едно по едно, после захарта. Докато разбиваме наливаме олиото по малко. Накрая слагаме канелата, джинджифила и брашното. Замесваме средно твърдо тесто. На набрашнена повърхност го разточваме на кори и го нарязваме с формички. Изрезките замесваме и пак ги разточваме. Така получените формички редим в намазана тава. Върху тях слагаме захърни топчета или пръчици и ги притискаме с пръст в тестото. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна, наредени на разстояние едно от друго (не много голямо). Пекат се много бързо - буквално 2 мин. Редим го на равна повърхност да изстинат и ги съхраняваме в кутия.
Фънки аут от "Като две капки вода&q...
10 правила, които завинаги ще променят ж...