Постинг
06.12.2010 09:01 -
Сьомга със сос от каперси
Честит празник на всички именници и банкери!
Във ваша чест предлагам една рецепта за Сьомга. Тя е за тези, които нямат време да правят традиционния пълнен шаран и предпочитат нещо по-така...
Сьомга със сос от Каперси
Измиваме котлетите. Попиваме ги с домакинска хартия, осоляваме ги и ги намазваме с олио и лимонов сок. Изпичаме ги на грил (или грил-тиган) по 6-8 мин. от всяка страна.
Бялата част на праза нарязваме на много ситно и я запържваме в зехтина. Добавяме маслото. Прибавяме каперсите и виното. Слагаме кубчето бульон и засилваме котлона за да изври виното.
После добавяме сметаната и оставаме да кипне. Добавяме черен пипер и нарязания на ситно копър и сваляме от котлона.
Сервираме сьомгата гореща, залята със топлия сос.
Наздраве!
Във ваша чест предлагам една рецепта за Сьомга. Тя е за тези, които нямат време да правят традиционния пълнен шаран и предпочитат нещо по-така...
Сьомга със сос от Каперси
Продукти за 2 порции:
2 котлета Сьомга
1 стр. праз
1 ч.ч. бяло вино
100 мл. течна сметана
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. олио
2 с.л. зехтин
20 гр. масло
1 с.л. каперси
2 стр. копър
1 куб. бульон
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите. Попиваме ги с домакинска хартия, осоляваме ги и ги намазваме с олио и лимонов сок. Изпичаме ги на грил (или грил-тиган) по 6-8 мин. от всяка страна.
Бялата част на праза нарязваме на много ситно и я запържваме в зехтина. Добавяме маслото. Прибавяме каперсите и виното. Слагаме кубчето бульон и засилваме котлона за да изври виното.
После добавяме сметаната и оставаме да кипне. Добавяме черен пипер и нарязания на ситно копър и сваляме от котлона.
Сервираме сьомгата гореща, залята със топлия сос.
Наздраве!
Няма коментари