Постинг
01.12.2010 12:25 -
Пиле с грах
Когато готвя грах винаги слагам много домати и много копър. Ако имам и моркови. Това гарантира добрия вкус, без значение с какво е сготвен.
Пиле с грах
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В сгорещена мазнина го запържваме докато омекне. Добавяме бутчетата и леко ги запържваме от всички странии, до леко розово.
Добавяме червения пипер, разбъркваме и гасим с доматите. Сипваме бурканите грах, заедно с течността. Добавяме подправките и ситно нарязания копър.
Оставяме да къкри на слаб огън 40-60 мин.
Сервираме поръсено с малко пресен копър.
Пиле с грах
Продукти:
2 буркана грах
6 пилешки бутчета
1 гл. лук
1/2 буркан нарязани домати (може и цял буркан)
1/2 вр. копър
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. вегета
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В сгорещена мазнина го запържваме докато омекне. Добавяме бутчетата и леко ги запържваме от всички странии, до леко розово.
Добавяме червения пипер, разбъркваме и гасим с доматите. Сипваме бурканите грах, заедно с течността. Добавяме подправките и ситно нарязания копър.
Оставяме да къкри на слаб огън 40-60 мин.
Сервираме поръсено с малко пресен копър.