Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 10:50 - Тайните на ориза
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 3432 Коментари: 1 Гласове:
4



Сигурно сте яли ориз, на който всикчите зрънца са отделени, а той е сварен. Освен от сорта ориз, това се постига и с няколко хитрости.
image

Сипваме количеството ориз, което ще готвим в купичка и го измиваме много добре със студена вода, докато водата стане бистра. Отцеждаме го. Сипваме го в тенджерка. Добавяме вода, два и половина пъти колкото обема на ориза. Слагаме щипка сол и разбъркваме веднъж. Остваме водата да заври и намаляваме котлона на най-слаба степен. Покриваме с капак и оставаме да къкри 10-15 мин., без да отваряме капака.

С вилица разрохкваме ориза.

Съвети: Докато ориза ври не го разбърквайте, защото ще стане лепкав.

Варисе на най-слабата степен на котлона, за да не заготи долния пласт. Ориза не обича високите температури.




Тагове:   ориза,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gwendoline - Днес пробвах оризовите хитринки
10.12.2010 11:26
и специално искам да благодаря, получи ми се!
По принцип избягвам да приготвям ориз, точно защото един път става, друг - тц.
Хубав ден от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 806795
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 285
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031