Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2010 09:13 - Тайните на тенджерата
Автор: marinaph Категория: Рецепти   
Прочетен: 4304 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 16.11.2010 09:13


Смятам да споделя с вас някой съвети, който съм събрала от различни вестници през годините.
Днес ще пиша за Тенджерите :)
image

Тежест и солидност са основните качества на класическата тенджера. За процеса на къкрене е много важно равномерното разпределение на температурата. Хубавата тенджера трябва да е с дебело дъно, за да поддържа постоянна температура и същевременно да е в състояние да понася големи топлинни амплитуди. Най добре е да притежавате поне две тенджери с различен размер. В зависимост от количеството и формата на продуктите изберете подходящата големина. Ако тенджерата е прекалено голяма, трябва да се увеличи количеството течност, а при много дълбока, част от тенджерата остава празна, което засилва изпаренията - и в дватта случая вкусът на продуктите, особено на месото, става блудкав и размит.

 

Правила за готвене в тенджера
 

  • Месото се запържва предварително в малко нагорещена мазнина от всички страни.
  • Между капака и ястието трябва да остава малко място, за да се намали количеството пара, което се образува при варенето.
  • Течността в която се варят продуктите може да бъде бульон, вода, вино, марина или друго. Като правило, колкото по-ароматна е течността, толкова по-ароматни стават и продуктите.
  • Готви се на слаб огън още от самото начало. Бързото завиране изсушава продуктите и особено месото.
  • През цялото време се поддържа развномерна температура и не се допуска ястието да ври силно.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ufff - Блогът ти ми става все по-симпат...
20.11.2010 11:42
Блогът ти ми става все по-симпатичен ).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 808750
Постинги: 78
Коментари: 147
Гласове: 285
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930