Постинг
15.11.2010 12:08 -
Царевична супа
За любителите на царевицата предлагам една супичка.
Продукти:
1 гл. лук
35 гр. масло
400 гр. царевични зърна
2 куб. зеленчуков бульон
200 мл. течна сметана
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в маслото. Добавяме отцедените царевични зърна и разбъркваме 2 мин. Разтваряме бульона в 800 мл. вода и го прибавяме към царевичните зърна. Доливаме и сметаната. Подправяме със сол и пипер.
Варим на умерен огън за около 10 мин. Изваждаме половината супа и я пасираме. Смесваме пак двете половини. Връщаме на котлона и кипваме. Сваляме от котлона.
Поднасяме поръсено със ситно нарязани зелени подправки. Хубаво е да има поне копър.
* Сервира се зимата - топла, лятото-студена.
Продукти:
1 гл. лук
35 гр. масло
400 гр. царевични зърна
2 куб. зеленчуков бульон
200 мл. течна сметана
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно. Запържваме го в маслото. Добавяме отцедените царевични зърна и разбъркваме 2 мин. Разтваряме бульона в 800 мл. вода и го прибавяме към царевичните зърна. Доливаме и сметаната. Подправяме със сол и пипер.
Варим на умерен огън за около 10 мин. Изваждаме половината супа и я пасираме. Смесваме пак двете половини. Връщаме на котлона и кипваме. Сваляме от котлона.
Поднасяме поръсено със ситно нарязани зелени подправки. Хубаво е да има поне копър.
* Сервира се зимата - топла, лятото-студена.