Постинг
15.10.2010 10:46 -
Мъфини - Лава от разтопен шоколад
Автор: marinaph
Категория: Рецепти
Прочетен: 10197 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.10.2010 17:38
Прочетен: 10197 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 15.10.2010 17:38
Тази рецепта не е моя, но много ме впечатли и я превeждам. Тези дни мисля да я пробвам.
Авторката е писала, че може да увеличим времето за печене и пак вътрешността остава течна.
Трябват ни следните съставки за 4 купички (от тези за крем брюле):
Шоколад - обикновен или готварски - 113g
Масло – 1/2 ч.ч + за намазване на купичките
яйца – 2
захар– 1/3 ч.ч. (75 g)
брашно – 1/4 ч.ч. (40g)
Как се прави:
1. Разтопяваме шоколада на водна баня. След като се разтопи добре истане лъскав махаме шоколада и му добавяме омекналото (на стайна температура) масло. Смесваме много добре. Оставяме настрани да се охлади.
2. В купа разбиваме яйцата със захарта, докато побелеят и станат пухкави (около 3 мин с миксер)
3. Добавяме шоколада и брашното към яйцата и смесваме много добре
4. Намазваме купичките с масло и наливаме от сместта до 3/4 от обема
5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин. По малко минути става течно, за повече минути става твърдо. На снимката е печено 15 мин.
6. Сервираме веднага - топло, с сметана, сладолед или пудра захар.
Авторката е писала, че може да увеличим времето за печене и пак вътрешността остава течна.
Трябват ни следните съставки за 4 купички (от тези за крем брюле):
Шоколад - обикновен или готварски - 113g
Масло – 1/2 ч.ч + за намазване на купичките
яйца – 2
захар– 1/3 ч.ч. (75 g)
брашно – 1/4 ч.ч. (40g)
Как се прави:
1. Разтопяваме шоколада на водна баня. След като се разтопи добре истане лъскав махаме шоколада и му добавяме омекналото (на стайна температура) масло. Смесваме много добре. Оставяме настрани да се охлади.
2. В купа разбиваме яйцата със захарта, докато побелеят и станат пухкави (около 3 мин с миксер)
3. Добавяме шоколада и брашното към яйцата и смесваме много добре
4. Намазваме купичките с масло и наливаме от сместта до 3/4 от обема
5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин. По малко минути става течно, за повече минути става твърдо. На снимката е печено 15 мин.
6. Сервираме веднага - топло, с сметана, сладолед или пудра захар.
Няма коментари